Certificeringen
De producten en diensten van Hydroton staan garant voor kwaliteit. Vaste protocollen maken deel uit van het dagelijks handelen door onze specialisten en zorgen ervoor dat het kwaliteitsniveau gehandhaafd blijft.
Naast het overkoepelende kwaliteitsmanagementsysteem zijn onze medewerkers goed opgeleid, gecertificeerd en vakbekwaam om veilig hun werk uit te kunnen voeren.
NEN-EN-ISO-9001:2015
Om de hoge kwaliteit van onze producten te waarborgen wordt binnen Hydroton B.V. gewerkt volgens vaste procedures en met gestandaardiseerde documenten. Deze protocollen zijn vastgelegd in het ISO-9001 kwaliteitsmanagementsysteem, dat jaarlijks geauditeerd wordt door TÜV Nederland. Meer details vindt u op de pagina kwaliteitsbeleid.
VCA en NEN-3140
De werknemers van Hydroton B.V. hanteren -naast de voorgeschreven werkmethodes vanuit het kwaliteitsmanagementsysteem- de veiligheidsvoorschriften zoals deze worden gesteld in de VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers). Alle werknemers binnen Hydroton B.V. zijn in het bezit van een geldig basisveiligheid VCA Certificaat en leidinggevenden zijn in het bezit van een VOL-VCA certificaat (Veiligheid Operationeel Leidinggevenden). Alle elektrische gereedschappen zijn (indien nodig) gekeurd door een onafhankelijke keuringsinstantie volgens NEN-3140. Ook transportmiddelen, hijsmiddelen, ladders, valbeveiligingen, zwemvesten en andere persoonlijke beschermingsmiddelen worden conform de geldende normen geïnspecteerd.
CAO Metaal & Techniek
Hydroton is aangesloten bij de CAO Metaal & Techniek. Dit betekent dat Hydroton goede arbeidsvoorwaarden waarborgt voor haar medewerkers en in hun duurzame toekomst investeert.
Brancheorganisatie FEDA
Brancheorganisatie FEDA is het ondernemersplatform in aandrijf- en automatiseringstechniek en biedt haar leden een netwerk, informatie en inspiratie voor Bedrijfsvoering, Business en Belangen. Onder het motto ‘FEDA will boost your business’ draagt FEDA bij aan het bedrijfssucces van 150 leden in de wereld van aandrijf- en automatiseringstechniek. De FEDA-leden bieden werkgelegenheid aan circa 20.000 werknemers en zij realiseren met hen een totale jaaromzet van ruim 3 miljard euro. Hydroton is lid van deze toonaangevende Nederlandse brancheorganisatie.
Veiligheid
Werknemers van Hydroton B.V. herkennen risico’s en gevaren tijdens het werken in een industriële omgeving, Dankzij een correcte opleiding zijn zij in staat om daar op juiste wijze mee om te gaan. Wanneer bij werkzaamheden specifieke transportmiddelen, hoogwerkers of hijsmiddelen gebruikt worden, dan wordt de werknemer op een correcte manier opgeleid om het bijbehorende certificaat of bekwaamheidsbewijs te behalen. De veiligheid van onze werknemers staat binnen onze organisatie op nummer één.
Vakbekwaamheid
Naast een basisopleiding worden werknemers van Hydroton B.V. opgeleid in hun vakgebied. Alle monteurs en engineers zijn in het bezit van een basis- en gevorderde opleiding op het gebied van hydrauliek, elektrotechniek en/of PLC Techniek. Ook worden werknemers en stagiaires binnen Hydroton B.V. intern opgeleid om op correcte wijze componenten te kunnen assembleren en hydraulisch- elektrische systemen in te regelen. Deze specifiek technische opleidingen zorgen voor een grote mate van vakbekwaamheid van onze specialisten, en de kwaliteit van ons product.
Ontwerprichtlijnen en certificeringen
Tijdens het ontwerpproces van hydraulische en elektrische systemen maken onze technische specialisten gebruik van de volgende genormaliseerde standaarden en richtlijnen.
NEN-EN-ISO-4413 Hydrauliek- Algemene regels en veiligheidseisen voor systemen
NEN-EN-13480-3 Hydrauliek- Industriële leidingsystemen ontwerp en berekening
NEN-ISO-7368 Hydrauliek- Tweepoortspatroonventielen en inbouwafmetingen
NEN-EN-IEC-62061 Elektronica- Algemene regels en veiligheid van elektrische systemen
NEN-EN-IEC-60204 Elektronica- Elektrische uitrusting van machines
NEN-EN-ISO-12100 Machineveiligheid- Algemene grondbeginselen en risicobeoordeling
NEN-EN-ISO-13849-1 Machineveiligheid- Algemene beginselen voor ontwerp
NEN-EN-ISO-13849-2 Machineveiligheid- Veiligheidsfuncties, veiligheidsniveau en validatie
2006/42/EG Machinerichtlijn- CE markering, levering van niet voltooide machines
NEN-EN-10204 Metaal- Materiaalcertificaten en keuringsdocumenten
NBD06000 Rijkswaterstaat- Hydraulische Bewegingswerken
NEN-EN-6786-1-VOBB Rijkswaterstaat- Beweegbare Bruggen
ROK 1.4 Rijkswaterstaat- Richtlijn Ontwerp Kunstwerken
Lloyds Register – Code for Lifting Appliances in a Marine Environment
NEN-ISO-6022-2006 – Hydraulic fluid power – Mounting dimensions for single rod cylinders 250bar series
Standaardbestek 270 – Oleohydraulica Norm Belgische overheid
Bureau Veritas – Rules for the Classification of Steel Ships – Machinery-Electricity-Hydraulics
NEN-ISO-10100 – Hydrauliek cilinders-afnamebeproevingen